Når storebror slår, sparker og vælter lillesøster

Om et ble-projekt uden at have hjertet med

Denne morgen startede ganske fremragende. Både lille og store barn sov mere end 1½ time mere end de plejer. Først da klokken havde passeret 7 og for den stores vedkommende 7.45 slog de øjnene op og bekendtgjorde på hver deres måde, at nu var de klar til dagen.

Der fra gik det langsomt ned ad bakke, hvor lavpunktet var, da 3-årig fra badeværelset kaldte på mig og sagde, at han havde tisset. Ikke på toilettet, hvor man ellers skulle tro den slags ville ske, når nu han alligevel opholdt sig derude, da trangen meldte sig. Heller ikke på potten, som ellers står helt frit tilgængelig for små 3-årige poder. Næh, han havde skam blot gjort, som han plejer og tisset. Tisset direkte ned i de underbukser, som ikke holdt på nogen ble, fordi børnehaven mener, at han er klar til at stoppe med at bruge den slags.

Men lavpunktet var desværre ikke nået endnu. Nej da! Våde bukser er jo ingenting. Lidt irriterende måske, når han jo udmærket ved, at han ikke har ble på, men ikke decideret lortet. Da jeg nåede frem til ham efter at have afsluttet fodringen og aftørringen af yngste afkom, viste det sig (naturligvis), at han ikke bare havde tisset. Niks. Nada. Slet ikke. Til gengæld opdagede jeg det først, da jeg var ved at hive bukserne af ham, og indholdet væltede ud på bademåtten. Og bukserne. Og sokkerne. Og mine hænder. For søren da også! Eller jeg sagde faktisk “FUCK”. Og fortrød det sekundet efter, fordi det naturligvis blev gentaget af hr. papegøje a.k.a. 3-årig.

Jeg skal i øvrigt hilse og sige, at det er en ret svær situation at stå i, når der er lort over det hele, og man skal rydde op, tørre af, vaske af samtidig med, at man skal holde baby væk fra lortebefængte bukser og sokker, potte, sæbe, toiletpapir og alt det andet på et badeværelse, som ikke tåler at komme i an babymund.

Jeg kan derfor ikke andet end at betvivle børnehavens vurdering om parathed på den front. Han tisser jo, når han skal tisse. Ble eller ej. Han har aldrig nogensinde sagt til. Heller ikke, når han skal mere end det. Det er dog helt tydeligt, når han skal mere end det, men han nægter at gå med ud på toilettet. Vi kan sagtens få ham til at tisse på toilettet, hvis vi har tålmodighed og fastholdenhed nok til at få ham til rent faktisk at sætte sig ned på det.

Min teori er, at han er blevet inspireret af alle de andre ble-projekter i børnehaven. Der er flere, der har smidt bleen de sidste par måneder, og det har gjort det lidt interessant for ham, tror jeg. Men jeg tror ikke, han har hjertet med. Jeg tror faktisk, han er fuldstændig ligeglad. Og så kan jeg altså heller ikke have hjertet med.

Teorien fra børnehaven er, at han vil blive træt af de våde bukser med tiden. Første dag ville han måske tisse 20 gange, næste dag måske 10 gange. Jeg er ikke helt sikker. Det virker ikke, som om det påvirker ham synderligt. Måske bliver min bekymring gjort til skamme, når han om en uge er blefri, men tillad mig at være skeptisk.

Hvis der er nogen derude, der sidder med et par gode råd eller opløftende kommentarer, som kan få mit hjerte (eller hans) med på projektet, så del endelig! Og kan man egentlig godt tillade sig at stille spørgsmålstegn ved de professionelle børnehavepædagogers vurdering?

En STOR SORT kop kaffe. Eller bedre TO STORE SORTE kopper kaffe. Og lidt kærlighed. Det havde jeg brug for efter sådan en morgen.

En STOR SORT kop kaffe. Eller bedre TO STORE SORTE kopper kaffe. Og lidt kærlighed. Det havde jeg brug for efter sådan en morgen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når storebror slår, sparker og vælter lillesøster