Den bedste snack - knækbrød fyldt med frø og kerner

Sundere chokolademuffins og lidt om at veje 5 kilo for meget

Som jeg tidligere har skrevet om her, så behager den her post-graviditetsvægt på + 5 kilo (ja for et par måneder siden var det åbenbart kun 3!) mig ikke vel. Min mave plejer at være flad, og der er flere af mine yndlingsbukser, jeg endnu ikke kan passe. For lidt tid siden blev jeg træt af at høre mig selv beklage mig over det. Jeg tillagde min mand nogle tanker om mig og min manglende rygrad, som han retfærdigvis aldrig havde tænkt, men det var nok til, at jeg besluttede mig for, at det var på tide at gøre noget seriøst ved det. Så jeg begyndte at tælle kalorier, og det gik faktisk rigtig fint. Der var endda nogle dage plads til en enkelt eller to vingummier ved aftentide.

Desværre kunne jeg efter en uges tid konstatere, at det gik ud over mælkeproduktionen, og jeg følte derfor, at det var yderst nødvendigt at begynde at spise kage igen. Det er altså rigtigt nok. Det var seriøst ikke den manglende viljestyrke denne gang. Det var det altså ikke! … Jeg må dog indrømme, at jeg jo så overhovedet ikke er ked af, at der må kage til. Jeg har nu accepteret, at de 5 kilo bliver siddende indtil nytår, hvor jeg giver det et skud mere med fare for en strike 3… Men altså, jeg er jo den eneste i hele verden (!), der synes, det er et problem, så hvor galt er det lige, hvis det nu endelig går sådan. Der er trods alt vigtigere ting i livet end størrelsen på min mave.

I den uge, hvor jeg talte kalorier, gik jeg lidt og funderede over kagebegrebet. Jeg havde jo tænkt en masse alternativer ind i min kost, og det måtte jo prøves af på klassikeren: chokoladekagen! Jeg improviserede derfor over den klassiske chokoladekageopskrift, og det blev til disse små fine muffins fyldt med 100 % chokolade (som man alligevel ikke kan bruge til andet for fy for en bitter satan), havregryn, kokosolie og dadler. Kage med lidt bedre samvittighed og masser af chokoladesmag.

WP_20150417_004

Ingredienserne var sådan ca. sådan her:
4 æg
Flydende sød – svarende til 160 g. sukker
3 store spsk kokosolie
100 g hakkede friske dadler
ca. 40 g smeltet 100 % chokolade
3 spsk kakao
1 dl mælk
100 g. havregryn hakket til mel i minihakker
ca. 150 g. mel – indtil dejen har den rette konsistens
1 tsk bagepulver
2 tsk vaniljepulver

De bitte små muffinsforme skal have ca. 12 minutter ved 175 grader.

Der er naturligvis ægte glasur af flormelis på toppen, for man må ikke gå ned på glasuren. Det kan også blive for sundt! Pynten er karamel og tørret jordbær, fundet i Fakta til en rund 20’er pr. bøtte. Ikke til at stå for, hvis man spørger mig.

Næste gang skal der et par modne bananer i dejen for at se, om kagen bliver lidt mere svampet, og fordi banan og chokolade jo er en fabelagtig kombi! Og hvis man undlader glasur, så kan man godt lade som om, det er en slags morgenmad, hvis man spørger mig (jeg er nemlig ret flink og large, hvad morgenmad angår). Især hvis der er banan i.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den bedste snack - knækbrød fyldt med frø og kerner