Om pressede familier - nogle gange er det altså også synd for forældrene

Jagten på glæden

I en travl hverdag, hvor man indimellem på ingen måde kan overskue alle de ting, der står på ens to do liste, som ikke kan vente til i morgen, f.eks. at skifte, fodre, bade og putte unger alene samtidig med, at de hyler i enten kor eller skiftevis, skal der nogle gange lidt ekstra hjælp til at finde lyspunkterne i tilværelsen.

Jeg har i lang tid haft svært ved at se, at glæderne i løbet af en dag oversteg byrderne. Når regnskabet blev gjort op om aftenen, var det ikke altid de gode ting, jeg huskede som toneangivende. Der var flere tungtvejende byrder, som lidt fjolleri fra søde børn altså ikke kunne hamle op med.

Men… måske skal der bare lidt øvelse til? Måske har jeg bare i alt for lang tid fokuseret på de dårlige ting? Så her kommer lige en liste direkte fra hjertet over ting, der glæder på en helt almindelig dag.

Måske kan du blive inspireret, hvis du også har lidt svært ved det hele indimellem?

  1. Træning. Og det er altså ikke for at være hellig – eller nytårsforsætlig (det er i øvrigt et ord, jeg har opfundet til lejligheden. Det betyder nytårsforsæt-agtig á la: prøv lige og hør her, hvor go’ jeg er til at holde mine nytårsforsætter). Nej, det er fordi noget af det mest essentielle og virkningsfulde, når vi taler om at skabe mere glæde i livet, det er at højne endorphinniveauet i kroppen. Jeg taler af erfaring her. De sidste tre uger har jeg trænet to gange om ugen, og det virker altså. Overskuddet er allerede større, både mentalt og fysisk. Det er i øvrigt udelukkende derfor, jeg træner. Næsten. Det er i hvert fald den primære motivationsfaktor.
  2. Mærk efter. Gør det, du har brug for. Det, som du kan mærke, vil skabe enten en nu og her glæde eller en forventningens glæde. Og hvis det involverer kage (hvem narrer jeg her, selvfølgelig gør det det), så LAD DA VÆRE med at få dårlig samvittighed bagefter (det skal jeg lige sige til mig selv et par gange, når det er sket flere gange i løbet af en dag). Jeg har f.eks. mærket efter og tænkt længe og inderligt over, om jeg virkelig kunne tillade mig at kræve det. Selvfølgelig kan jeg det (! Åndssvage, stupide, pleaseragtige hjerne…). Så jeg har aftalt med min mand, at jeg får en MIG-dag i morgen, inkl. både shopping og biotur. Han er lidt betænksom ved projektet og har netop bedyret: “Puh, det bliver en hård dag”. Men sådan er det, og dem har jeg i øvrigt haft rigeligt af, skulle jeg hilse og sige! Følg mig på instagram, hvis du har lyst til at se, hvordan det spænder af, og om jeg overhovedet hygger mig i mit eget selskab.
  3. Kom af med de negative tanker. For mig virker det at skrive dem ned eller tale med nogen, der kan give mig perspektiv på tingene. Jeg har været til psykolog en enkelt gang. Det kommer der måske mere om på et senere tidspunkt, når jeg lige har sunket det hele.
  4. Se på børnene. Få dem eventuelt til at grine. Det er den bedste lyd i verden. Selvom det lige nu er noget af det næstkedeligste (lige efter at stirre ud i luften) at lege med børnene (fordi de ikke fatter hat, og jeg har en fantasi til at finde på lege på størrelse med en ært), så kan det faktisk også være lidt hyggeligt.
  5. Glæd dig over manglende konflikter. Hvis det mod forventning lige pludselig sker, at du har afleveret barn i børnehave, og det går op for dig, at der INTET, absolut INTET har været hele morgenen, og klokken kun er 8.30, og du derfor har masser af tid til alt det, du skal nå. For mit vedkommende: drikke kaffe og dikke dikke med et-årig. Nå nej, det stadie er vi vist ude over?? Måske bade? Men hey! I tirsdags nåede vi babysvømning klokken 9.15. Vi var faktisk i vandet klokken 9. Uden at planlægge det på forhånd. Det har vi det sidste halve år overhovedet ikke været i nærheden af.
  6. Drik vin. Altså ikke hele tiden, vel? Men min mand og jeg har lavet en aftale om fredagshygge, og det betyder, at der i løbet af den fordømte uge, hvor vi bare løber hurtigere end hurtigt, er noget hyggeligt at se frem til. Fredagshygge involverer p.t. rødvin, snolder og x-factor. Helt ærligt ville jeg nok ikke se x-factor, hvis jeg ikke sad sammen med min mand. Det er bare skæggere, når man har en at dele det med. Men rødvin og snolder. Det vinder altid!

Det var, hvad jeg lige kunne komme i tanke om. Har du flere? Så hjælp mig!

Og så følg mig da lige på Instagram, hvis du har lyst! Der er alt muligt usmukt – også uden filter 😉

P.s. Mini er altså ikke sur. Måske keder hun sig bare. Kan ikke lige finde det sjove i sidde stille hos mor.

P.s. Mini er altså ikke sur. Måske keder hun sig bare, fordi hun ikke lige kan finde det sjove i at sidde stille hos mor.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om pressede familier - nogle gange er det altså også synd for forældrene