Samsovning med ældstebarnet OG baby - kan det fungere?

Folketingsvalget bag kulissen

WP_20150618_001-1

Beklager billedkvalitet og omvendtheden… Min ‘puter er i udu og tabletten fucker med mig…

For 4 år siden havde jeg den udsøgte oplevelse at komme helt ind bag kulissen til folketingsvalget. Det daværende Indenrigs- og Sundhedsministerium havde været min arbejdsplads i nogle år og efter en lille detour på et års tid i det jyske fik jeg efter endt orlov lov til at prøve kræfter med det store valgmaskineri i ministeriet.

Eller lille valgmaskineri skulle jeg måske rettere kalde det. En valgkonsulent, to fuldmægtige og et par sekretærer til at holde skruen i vandet og uden slinger i valsen sørge for, at alle regler blev overholdt, og alle var klar over deres roller og opgaver, når folk kom forbi på borgerservice og valgsteder med deres valgkort eller måske manglede et.

Det overraskede mig, at der med så betydningsfuldt et valg i vores lille, demokratiske dronningedømme, et valg, der trods alt har fungeret på samme måde i årevis, stadig var tvivl om, hvornår en stemmeseddel var gyldig, og hvad man kunne tillade sig at oplyse om sin stemme (INGENTING!!!! i øvrigt. Vi har stemmehemmelighed, det står såmænd i vores kære grundlov. Hvorfor tror I ellers, man skal gå ind i et gardinbehængt lille rum? Man må altså ikke oplyse til gud og hver mand, hvad man har stemt. FYI).

Valgaftenen var tidligere noget helt særligt i ministeriet, men efter Danmarks Statistik overtog tjansen med at samle resultater ind fra valgkredsene, er luften gået lidt af ballonen, kunne jeg fornemme. Det er ligesom ikke det samme, når man ikke selv skal sidde hele natten og modtage indberetninger fra valgstederne. Ønsketjans? Tja… Der er stadig meget, jeg ikke forstår, men jeg var der også kun et år, før en fodboldstor mave fik mig til at forlade stedet.

Jeg kan ærligt ikke huske halvdelen af, hvad jeg lærte derinde. Der kom en barsel eller to i vejen for det, men jeg er glad for at have haft muligheden for at lære lidt mere om, hvad sådan en dag egentlig medfører af problemer og at mærke lidt af stoltheden over vores demokrati. Helt uden korruption. Problemet er, at jeg aldrig mere I hele mit liv kan forsvare at undlade at stemme, selvom jeg skulle have lyst på grund af den daglige mudderkastning, som dansk politik desværre emmer af. Øv. Kan vi ikke bare være gode venner, hva’? Mit bløde hjerte og sensitive jeg kan ikke klare folk, der skændes og afbryder hinanden. Adr!

God valgdag til alle, og må den kandidat med den største kærlighed og ikke mindst ærlighed vinde (jeg ved s.. ikke, hvem det er. Jeg håber, der er nogle højere magter, der ved det og hjælper lidt på vej).

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Samsovning med ældstebarnet OG baby - kan det fungere?