Den forsvundne vielsesring - ammehjernen strikes again!

Anmeldelse: Medela mini elektrisk brystpumpe

Brystpumpe

Under min første graviditet for tre år siden gik jeg til fødselsforberedelse hos APA (aftenskolen for psykomotorik og afspændingspædagogik – se her), og der mødte jeg nogle fantastisk søde piger. Vi ses stadig af og til, når tiden tillader det, og det har været ren fornøjelse at følge de tykke maver, som blev til babyer, og som nu er blevet kæmpe store unger. Andet kuld er på vej nu. Vi er nogle stykker, der allerede har leveret, og der er endnu flere på vej i år. Blandt andet har min skønne veninde Christina, som har bloggen karmamilli.dk, også fået sig en lille baby for nylig. Hun tonser rundt med de samme problemer med søvn, blødt maveskind og en 2 ½ årig i trodsalderen, som jeg, så kig endelig også med ovre hos hende.

Kort efter fødslen af min lille baby i slutningen af januar kom Christina forbi med en gave fra APA-pigerne. En elektrisk brystpumpe. Umiddelbart en skør barselsgave skulle man tro, men Christina havde rådført sig med min mand, så hun vidste, at det var en af de ting, jeg rigtig godt kunne tænke mig. Jeg havde nemlig begået den fejl at købe en manuel en af slagsen i første omgang. På trods af rigtig godt råd fra en anden kunde på apoteket, som sagde: “Det bliver du ked af i længden. Man får rigtig ondt i hånden af at pumpe.” Af en eller anden grund troede jeg ikke på hende. Som førstegangsmor burde jeg nok have været bedre til at lytte, men jeg var stensikker på, at det ikke var nødvendigt, for jeg skulle jo kun bruge den få gange. Ha! Jeg blev klogere! Derfor var det den perfekte gave for en nybagt mor til to med endnu et bal på slottet i vente.

Der gik lige et par måneder, før jeg tog mig sammen til at pakke den ud af æsken. Den skulle jo for filan da både vaskes og koges inden brug. ENORM opgave for en travl barslende mor, der både skal nå at drikke latte og spise kage.

Nu har jeg så fået den afprøvet adskillige gange, og jeg har kun kunnet finde et minus ved brystpumpen udover følelsen af ren og skær malkemaskine og usexetheden over at sidde tilkoblet sådan et apparatur. Den larmer. Så meget at den overdøver tv’et, hvis ikke man skruer faretruende højt op for lyden. Faretruende, fordi man om aftenen jo risikerer at vække de to børn på 1. salen og oh gru! hvis det skulle ske. Larmen medførte, at jeg fik set noget af programmet Fra beige til babe uden at kunne høre lyden. Jeg tror ærligt talt ikke, det gjorde så meget…

En formiddag jeg sad og pumpede løs, mens jeg både så morgentv og læste nyheder på computeren samt drak min morgenkaffe (hvem sagde multitasking?!) fik jeg dette resultat fra kun det ene bryst og efter ti minutters pumpning:

brystpumpe 2

Rengøring er heller ikke noget stort problem. Der er kun fire dele, der skal vaskes inkl. flasken, og det kan jeg trods alt godt lige overskue mellem latte-drikning og kagespisning 🙂 I øvrigt tror jeg, det er et absolut krav, at der drikkes latte og spises kage, mens man pumper. Det er en stor mangel, at det ikke står i brugsanvisningen.

Grunden til, at jeg pumper? (Altså mælkepumper, ikke body pumper – ikke noget styrketræning til denne dame endnu desværre.) Min baby er desværre mere sulten om aftenen, end min mælkeproduktion vil være med til, så hun får en flaske efter endt amning, og hun sover godt efterfølgende!

Nu vil jeg amme og derefter pakke et par tasker eller fem(!) til en weekend i Lalandia… For der skal man jo hen, når man er blevet børnefamilie, ikke? Please sig, at det er til at holde ud og ikke er overcrowded og helt igennem skrækkeligt sted at opholde sig i tre dage? Stay tuned for en update på den tur. Og husk at spise hveder i dag! Det er en ganske god undskyldning for at spise kulhydrater med tykt tandsmør, hvis man spørger mig.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den forsvundne vielsesring - ammehjernen strikes again!