Søvn og små børn - twelve hours' sleep by twelve weeks old

Den bedste snack – knækbrød fyldt med frø og kerner

WP_20150422_002

Apropos mit indlæg om de manglende timer i døgnet så laver jeg faktisk nogle gange ting, der ikke er strengt nødvendige. Forleden tog jeg mig selv en fri-formiddag i køkkenet uden sure pligter, mens baby sov sin lange formiddagslur. Jeg kan godt lide at bage, men jeg kan bedst lide at spise det, jeg bager. Motivationen er altså udfaldet og ikke helt så meget processen, men jeg går tit og pønser på optimering af de opskrifter, jeg allerede har i hovedet.

Denne opskrift på knækbrød har jeg lavet et utal af gange. Jeg aner ikke, hvor den stammer fra oprindeligt, men vi har fået den af min mands moster. Det er den bedste snack, jeg kender, og jeg har endnu ikke fundet nogen knækbrød i butikkerne, der har været nær så gode. Og så er det tilmed mega nemt at lave dem! Det er en meget vigtig detalje, hvis ammehjernen slår til undervejs, og du forveksler quinoa med sesamfrø. Ja, det skete! Og så taler vi ikke mere om det. De kunne i øvrigt sagtens spises.

Sprøde snack-knækbrød fyldt med frø og kerner:
1 dl havregryn
1 dl sesamfrø
1 dl græskarkerner
1 dl solsikkekerner
1 dl hørfrø
3 ½ dl mel (kan sagtens laves med fuldkornshvedemel, evt. halvt af hver)
2 tsk salt
1 tsk bagepulver
2 dl vand
1 dl olie

Deles i to portioner og rulles ud mellem to stykker bagepapir. Forskæres inden bagning i passende stykker, evt. med en pizzarulle. Bages ved 200 grader i 15-20 minutter til de er gyldne. Afkøles på rist. Nyd! Enten for sig selv eller med en god ost.

Og ja, ammehjernen her huskede faktisk lige opskriften udenad…! (Mest fordi jeg var for doven til at rejse mig og finde den frem.)

1 kommentar

  • « …. alors que la droite seule veut supprimer l’ISF. »Qui ? J’ai seulement lu quelque chose concernant les droits de succession.Camille Cachotier, vous faites partie de la grande famille ISF, les Imposables Sans Fric.Siganus à Maurice…je comprends mieux. Qq’un peut-il me donner l’origine de &la;;ou&nbspqfric »?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Søvn og små børn - twelve hours' sleep by twelve weeks old